Туристически трансфери – непознатата Европа

България, стратегически портал между Изтока и Запада

България е едновременно европейска, балканска, черноморска и дунавска страна. Местоположението й я прави крайна цел за все повече туристически трансфери. Разположена в източната част на Балканския полуостров, страната граничи с Черно море на изток, с Гърция и Турция на юг, с Република Македония и Сърбия на запад и с Румъния на север. Географското местоположение поставя страната на пътя между Европа и Азия и определя нейната стратегическа позиция на политическата карта на света. От друга страна излазът й на Черно море, чрез пристанище Варна и Бургас, я свързва с всички черноморски държави и спомага за икономическия обмен помежду им.

снимка на пристанище Варна
Пристанище Варна

Това закътано ъгълче на Европа е останало затворено и непознато за широкия туристически поток по света. Днес, хиляди трансфери се насочват към международните летища Варна, Бургас, София и Пловдив. Поради несигурната политическа обстановка в страни, утвърдени като туристически дестинации за европейците, през 2016 г. България се озова начело в класацията по посещаемост, сред 23 други ваканционни държави. Доста по-ниските цени за 3-, 4-, 5-звездни хотели в луксозни курорти, привличат хиляди туристи към Летище Варна и Бургас през лятото, или София и Пловдив през зимата.

http://ift.tt/2j9cUho

Историята никога не е безинтересна при  трансфери в България

България има древна история, толкова древна, че началото й се губи далеч във времето преди месопотамската и египетската цивилизации. Вече е доказано, че тези земи са населявани от първата протоевропейска цивилизация от т.нар. Варненска култура, отпреди 8 хиляди години. А всеки четвърти българин генетично е потомък на това автохтонно население.

През Първото българско царство Св. Константин-Кирил Философ създава и защитава на църковен събор в Рим употребата на азбуката глаголица, а брат му Методий я доразвива в днешната кирилица и създава писмена школа. Така азбуката, чрез църковно-славянски свещени писания,  разпространява православието и нашия език далеч на североизток. Няколко века по-късно, Византия пада под ударите на Османската империя. Втората българска държава скоро след това (1185–1396 г.) също е завладяна от турската армия и губи суверенитета си в продължение на пет века – насилственото налагане на мюсюлманството по тези земи в онези далечни времена и до днес е оставило отпечатъка си върху малцинствените групи у нас. Руско-турската война от 1877-1878 г. довежда до създаването на Трета българска държава. Но скоро територията на България е разделена на три – Мизия, Тракия, Македония. Българите не се примиряват с това решение на Великите сили и без разрешението им обединяват държавата си с цената на много жертви.

След Първата световна война България като съюзник на Германия е съсипана от репарации, с откъснати територии и остава в днешните си тесни граници. След Втората световна война страната става част от Източния блок и в нея е установен комунистически режим. Но след „перестройката“ в СССР, през 1990 г. България навлиза в преход към демокрация, тя е парламентарна република. Днес страната е член на Европейския съюз и НАТО, и външна граница пред миграционните потоци от Близкия изток.

Bulgarian arts Bulgarian arts. The roots of Bulgarian art came from Ancient Thracian time. It shows the spirit, beauty and temper of Bulgarian people.http://ift.tt/2j99Q4C

Нови перспективи в променящия се свят

Особено благоприятно е транспортното положение на България. Като външна граница на Европейския съюз, България е кръстопът и транзитна територия между Западна Европа, Близкия изток, отвъд черноморските бивши съветски републики и страните от Средиземноморието. Добре развита мрежа от шосейни, железопътни, речни и морски пътища осигурява достъп до всяка точка на страната и извън нея. Широк достъп осигуряват трансфери за ваканционен туризъм, а също пътувания с природонаучна, промишлена и търговска насоченост. Развиващата се пазарна икономика в България е привлекателна за чуждестранни инвеститори. Страната е домакин на традиционни изложения, предназначени за професионалисти или широка публика. Те предоставят уникален шанс за местния и чуждестранен бизнес да осъществят нови контакти, да предложат своите програми, да сключат сделки. Участието в изложения или конгреси в тази част на света дава възможност да се покаже висока конкурентноспособност в широк спектър услуги. Високите технологии и 4G-интернет, превръщат България в бързо развиващ се IT-център на Европа и онлайн пазар на стоки и услуги. Международни резервации за летните и зимни курорти, с удобни трансфери от/до Летище Варна, Бургас, София или Пловдив, на цени, които напълно ще задоволят и най-взискателния пътник, увеличават ежегодно приходите от туризъм.
Остава да пожелаем на света – добре дошли в древната и модерна България!

Материалът Туристически трансфери – непознатата Европа е публикуван за пръв път на Кредит в знание.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s