МОДНИ ТЕНДЕНЦИИ В ОФОРМЛЕНИЕТО НА БАНЯТА

Ноември и декември не са подходящи месеци за ремонтни работи в нашия дом. Но можем да ги използваме полезно, като замислим и плануваме как да изглежда нашата баня през пролетта, например. Банята е помещението, което най-често се нуждае от ремонт вкъщи. Но планирането му изисква да огледаме какви699f51ebed78adf1908acd42faf0f175 са модните тенденции за оформление на баня. Няма да повярвате, но модата за дома е толкова променлива, колкото и в модните облекла, непрекъснато се появяват нови, още по-интересни и неповторими елементи, фаянс, дизайн и т.н.

Домашната баня отдавна престана да изпълнява познатата функция на помещение, в която можеш да изпереш или да се изкъпеш. Сега банята е и салон за красота, място за релакс, спа-процедури, неизискващи бърза работа.

Разбира се първа точка в плана за осъществяване на новата ни визия е да открием кой ще ни помогне да се отървем от съсипания вид на старите плочки, оборудване, детайли. Няма как – това е непосилна работа за „направи си сам“, затова пък има професионалисти, които да изкъртят, почистят и извозят всичко ненужно, като ни помогнат да оформим помещението според желанието си. Разбира се ще се съобразяваме с бюджета си и ще потърсим кой кърти, чисти, извозва София на най-ниски цени. Разгледайте и другите услуги от Kartachi.ORG Не пречи още сега, в зимните месеци,  да се заемем с подготовка и визия за ремонт.

НЯКОЛКО ИДЕИ ЗА МОДЕРНА И ФУНКЦИОНАЛНА БАНЯ

Естественият камък в интериора никога не излиза от мода, но не всеки може да си позволи този скъп материал. Но керамични плочки с рисунък на естествен мрамор, гранит, малахит можем да намерим лесно. Има широка гама от имитации на природен камък – модерните цифрови технологии за печат позволяват да се получи висок контраст на изображението и забележителна устойчивост на избледняване.

Имитация на дърво ще внесе много топлота и уют в помещението. Това оказва благоприятно въздействие върху емоционалното състояние на човека. Но естествено дърво в банята не е подходящ материал. Затова производителите на фаянс предлагат и имитация на дървесина в своите колекции. Все повече на пазара се появява фаянс с имитация на източни мотиви, бамбук и скъпоценна дървесина.

Имитации на тъкан са сред последния писък на модата. Някои по-смели производители на фаянс рискуват да предложат на клиентите колекции с имитация на тъкан – лен, коноп и др. И никой не е очаквал какъв успех660edac14274f149bc813b904cf45d07 ще има тази идея. Има фаянсови плочки, които имитират ръчна бродерия върху лен, печат върху коприна, плетени дантели и др. Рисунъкът е най-разнообразен от шотланско каре, растителни орнаменти, индийски, африкански, гръцки и др. етномотиви, до имитации на картини и гоблени. В последните години видът на екзотични дамаски, рогозки, мозайки, пресъздадени във фаянса придават на интериора неповторим опияняващ източен колорит.

Имитацията на кожа също се използва успешно от производителите на фаянс. Повърхността на плочки от „естествена кожа“ не се приплъзва, много по-топла е от обичайното, и когато се допира до кожата създава много реалистичен ефект. Особено подходяща настилка за пода на банята ни.

Фаянс с цветен принтер – ярките цветове на принта се съчетават добре с тъканта на другите повърхности. Но с принта трябва да сме внимателни, малките фигурални елементи разширяват пространството, а големите обратно, го смаляват. Като се има предвид, че флоралните мотиви създават силен декоративен ефект, използвайте тези плочки да акцентирате вниманието върху дадена зона и задължително комбинирайте с едноцветна повърхност, без рисунък.

Вече сте готови с визията за своята бъдеща баня? Остава да започнете организацията с първата стъпка – потърсете подходящия екип по кърти, чисти, извозва в София,за да изкърти в банята стария фаянс, мозайка, повредените аксесоари, вана, мивка, батерии и да  разчисти терена за новото обзавеждане на вашата баня.

Материалът МОДНИ ТЕНДЕНЦИИ В ОФОРМЛЕНИЕТО НА БАНЯТА е публикуван за пръв път на Кредит в знание.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s